Har skrivit om denna
maträtt förut, men jag tänkte att om något missat den så skriver jag om den igen! Kan ju vara ganska så skönt att få tips på något annat än julmat som man redan innan jul är trött på! Det här
frestar smaklökarna till tusen vill jag lova ♥ Precis i detta nu står maten och gräddas i ugnen!
Jättelätt, jättegott och inte allt för dyrt. Det dyraste är väl kycklingfileérna och de soltorkade tomaterna! Iallafall, här kommer instruktioner och bilder på hur man gör (Skriver inlägget innan maten är klar men lägger upp bilderna efteråt, smart va?) Hihi!
Detta behövs om ni är
fyra stycken som ska äta:
Purjolök
Riven ost
Salt/peppar
2 paket bacon
4 st kycklingfiléer
5 dl Creme Fraiche
2 st påsar Ranchdip
Soltorkade tomater
500 g tagliatellepasta
Börja med att sätta pastan på kokning, tar
5-10 minuter att koka pastan beroende på vilken sorts bandpasta du köper! Fortsätt sedan med att skära kyckligfiléerna i småbitar och stek dom i stekpannan tills de är lagom genomstekta! Under tiden pastan och kyckligen ligger och "puttrar" kan du hacka purjolöken, skära de soltorkade tomaterna i mindre bitar, blanda de 2 påsarna ranchdip med 5 dl creme fraiche och skiva baconet till lagom små skivor! BACONET (säger man så?) ska
INTE stekas!
När pastan är klar lägger du den i en ugnsform, och sprider över den ostekta baconen! Sedan tar du den stekta kyckligen och sprider över den! Fortsätt sedan med att sprida över purjolök och soltorkade tomater. När du gjort det så häller du över ranchdippen, och se till så att den blir jämt fördelad! Efter det sprider du osten över hela formen och sedan är det bara att stoppa in i ugnen! Eftersom kycklingen redan är stekt så räcker det med en liten stund i ugnen!
175 grader och ni ser när osten blir lite brun att det är dags att ta ut den :)