Hjälp mig.

Kommentarer
Malin

jag har samma problem så jag har inga bra tips tyvärr. ;/

2009-03-21 » 18:49:03 BLOGG: http://minkultur.blogg.se/
Fia

Du kan gärna få ge mig lite fett u know, vill gå upp i vikt men det är ju inte så lätt med maghelvetet.



"Utav" vad är det för ord du börjat använda, skåne?

2009-03-21 » 19:03:34
Caroline

Hitta någon att träna med kanske? Har samma problem själv och det blir aldrig av att jag tar tag i det.. Orkar lixom inte.. Funderade på att anmäla mej till "du blir vad du äter" idag :D Men så mycket kan jag inte skämma ut mej :D Men ett tips som borde fungera är att träna med någon och lova att gå ner i vikt.. och sen göra upp om ett datum att väga sej TILLSAMMANS och se hur mycket man gått ner.. Då kanske det är lite mer morot att lyckas när man vet att det är "upp till bevis" :) Synd att du inte bor kvar i Borlänge, då kunde vi träna ihop :) Du verkar så trevlig

2009-03-21 » 21:02:50
Merika

Vill man går ned i vikt eller bara få en bättre hälsa, så ska man äta lite mindre än vanligt men vissa säger att man ska äta tills man känner att man är precis när man känner att man BÖRJAR bli mätt men man ska också äta ofta, d.v.s helst 5ggr om dagen. När man säger att man ska äta 5 gånger om dagen menar man att man ska äta: Frukost, vilket är den viktigaste måltiden på dagen så det gäller att äta exempelvis äta fullkorns bröd, fullkorns havegrynsgröt och kanske till och med ett glas jucie. Sen andra måltiden är bara mellanmål är något enkelt som tex, en frukt eller macka. Anledningen till att man ska äta mellanmål är att du håller sötsuget borta för blodsockernivån blir stabilt ända fram till lunchen. På lunchen och middagen är det bara vanlig husmanskost/tallriksmodellen och mellan dem måltiderna gäller det ännu en mellan mål. Sen gäller till att röra på sig, ta promenader då och då. Man måste inte äta 5 ggr om dagen för att lyckas gå ner i vikt men om man inte äter mellanmålen får man räkna med att man äter godis istället som gör att man går upp i vikt. Om du har några fler funderingar är det bara att säga till.

2009-03-21 » 21:22:41 BLOGG: http://emmamerika.blogg.se/
Tiara

När det gäller maten:

Anledningen till att det är viktigt att äta frukost är att man inte har ätit något på natten och därför behöver man näring. Det är egentligen inte jätteviktigt att äta mycket, det viktigaste är att du får i dig något. I alla fall en macka, eller lite yoghurt eller nåt. Sen är det ju inte så att man ska äta 5 stora måltider varje dag. De viktigaste måltiderna är ju Frukost, Lunch (som du förmodligen äter i skolan, eller?), och middag/kvällsmat, vilket är den måltiden som ni nog oftast äter tillsammans hemma. De andra två är bara mellanmål, vilket oftast bara är typ en frukt eller lite grönsaker. Det klarar du va?



Sen dethär med träningen. Jag kan inte säga till dig vad du ska träna, och hur du ska göra och så. Men det bästa är att du kan träna ca 3 dagar i veckan. Du kan hitta någon sport som du är intresserad av (t.ex. fotboll, basket, osv.), eller så kan du gå och träna på nåt gym. Den bästa träningen är egentligen aerobics och såna gympapass som man gör i grupper, för då tränar man både kroppen, konditionen, hjärtat och hjärnan. Om inget av detta intresserar dig, så kan du ju bara typ gå ut och gå/jogga/springa/cykla en runda. Man brukar säga att man ska göra det minst 1 timme då.



Sen är det viktigt att du inte blir beroende av vikten. Det är egentligen inte hur mycket man väger som är viktigt, det är hur man ser ut, eller hur? Så i stället för att väga dig hela tiden, så mät dig runt midjan, rumpan, bysten, osv. Det är då man märker skillnaden. Eftersom att när man tränar så bygger man ju även muskler, och muskler väger faktiskt mer än fettet. Därför kan det vara så att du blir smalare, fast du väger mer. Och tänk efter, för jag väger hellre mer och ser bra ut, än att väga lite men vara fet. Eller hur?



Nästa månad ska jag ha en "hälsomånad" på min blogg, och jag tänkte försöka få med några av mina läsare, så håll utkik så kan vi gå igenom detta tillsammans =)



Lycka till!

2009-03-21 » 21:37:59 BLOGG: http://tiiara.blogg.se/
pelle

Ät allt i lagom mängder och det onyttiga mer sällan. Gå ut på promenader! Enkla trick som faktiskt hjälper!

2009-03-21 » 22:38:43 BLOGG: http://pellespersonliga.se
Emmeli

Tack, det är du också Sara.

Alltså jag har sjukt svårt för de där själv.

Jag är typ beroende av godis och andra sötsaker. Jag äter verkligen inte som man ska göra.. Typ med frukost lunch o middag. Min dag kan se ut som lite youghurt- mat- macka. och bland där imellan blir det nästan varje dag nåt onyttigt. blit galen på mig själv för vet att det verkligen inte är bra. men svårt äre att sluta upp med vanor man har. men när jag väl har slutat käka onyttigt inågra dagar så känner jag hur magen inte känns lika uppsvälld osv. så för mig skulle de funka om jag bara slutade äta så onyttigt o träna regelbundet. då skulle jag gå ner i vikt direkt. men det är ju olika för alla.. man får tänka på att lägga in motion i vardagen också. typ gå dit man ska.. ta trappor ist för hiss. du vet.. tror det hjälper ganska mkt fast man inte tänker på de :) har inte så mkt tips att hge egentligen haha

2009-03-21 » 22:51:31 BLOGG: http://emmeeli.blogg.se/
Tiara

Jag glömde några grejer:



Ät sakta. Då hinner du bli mätt på en portion, och slipper den där onödiga andra-portionen.



Glöm inte vardagsmotionen - ta trapporna i stället för hissen, gå eller cykla till skolan i stället för att åka bil/buss. Såna grejer, de hjälper verkligen mycket!

2009-03-21 » 23:04:14 BLOGG: http://tiiara.blogg.se/
··•♦ Monixx ♦•··

Jag har inga bra tips.. och jag har inte de problemen.

Eller ja, missnöjd är man väl alltid med något.

Du ska få det ABSOLUT sämsta tipset ever.. jag är ingen person som vare sig vill gå ner i vikt. Eller upp. Jag är väl ganska nöjd. Är den mest otränade människan på jorden.. men en dum ovana jag har är att jag äter en gång om dagen.

Kaffe is tha shit. :-)

fruskost, lunch, brunch....= kaffe. kvällsmat= kaffe.. och sen lagar jag middag varje dag.

Då äter jag . haha



Kaffebanta kanske?

hahaha



Usch vad sunt.. nevermind.

Ät bra men fettsnålt eller nåt.

Jag är kass på sånt där.

Bara du mår bra,.

Det är viktigast. Var rädd om dig.

Kram

2009-03-21 » 23:08:48 BLOGG: http://monixx.blogg.se/
Elin

Om du ska träna, hitta något du verkligen tycker är roligt! Prova dig runt tills du hittar något du gillar, annars slutar man snart. Kanske kan din pojkvän hjälpa dig genom att ingen av er äter godis, ni lagar nyttig mat ihop och går raska promenader så det blir roligare och lättare?

2009-03-21 » 23:11:45 BLOGG: http://elinattkyssa.blogg.se/
guzmania

tack gumman :)

smooties med banan,bär och sojamjölk är kanon som frukost/mellanmål.Sen att man motionerar(går/springer), börjar med ett mindre mål, och sen ökar när du känner dig redo.men de viktigaste är nog att du ska bli av med ångesten först, jobba med din självklänsla och självförtroende.Älska dig själv för hur du är! Och det är inte fel att äta gosaker.

2009-03-22 » 08:25:24 BLOGG: http://guzmania.blogg.se/
p u s s y d o l l

Jag har absolut inga tips.

Jag är inte nyttomaskinen direkt, och jag tränar typ aldrig. Min kropp är inte den finaste, men jag gillar läget ändå. :}

Hoppas du också kommer bli nöjd snart, och lycka till!

2009-03-22 » 08:35:31 BLOGG: http://pussydoll.blogg.se/
Junitjej

Jag behöver också gå ner ett par kilon. Just nu har jag otroligt svårt för att låta bli godiset.

2009-03-22 » 08:59:05 BLOGG: http://junitjejen.se
angelica

Jag känner exakt samma sak som dig och det känns som att det aldrig händer något hur mycket man än försöker :) Men ta några extra promenader nu när solen lyser, ta en frukt när du blir godissugen! Men glöm inte att du faktiskt får unna dig något gott ibland :)

2009-03-22 » 11:12:07 BLOGG: http://alkoholdryck.blogg.se/
Jesper

För att gå ner i vikt måste du göra av med mer kalorier än vad du stoppar i dig. Äta måste man, mycket för att man ska ha energi/ork att motionera och som någon sa för att stilla sötsuget om man har problem med att hålla sig från godiset.



Det viktigaste är att äta rätt och du ska inte äta dig proppmätt varenda måltid. Du kan gå ner mycket i vikt bara genom att äta nyttigare och gå 1 timme om dagen. Min mamma gick ner 30-40kg bara genom att sluta äta skit/förändra kosten ordentligt och motionera (ute o gick nån timme om dagen, inte jogga eller springa), hon gick aldrig på gympass eller något alls.



Det kan va lite knepigt med maten när man inte själv handlar och bestämmer tyvärr :( Det handlar bara om självdiciplin och vilja, ät nyttigare och rör på dig, så kommer du gå ner i vikt :p

2009-03-22 » 13:39:23
Syster

Hej kära syster!



Du tycker inte om den maten jag äter det vet jag men bara du slutar med godis kommer du långt! Det är svårt att bli av med beroendet men ge dig fan på det, slå vad med någon. Ät frukt när suget sätter in. Oavsett vilken frukt det är kommer det att ge dig mindre kalorier än godiset och du blir mätt, får i dig vitaminer och en jämnare blodsockerkurva.

Blodsockret styr fettinlagringen genom hormonet insulin som utsöndras i stora mängder när du äter socker, vill du ha ett ex av min bok...?! ;)

2009-03-22 » 20:23:33 BLOGG: http://fullkornsfia.blogg.se/

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0